FI-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016

FI-verkkotunnus uudistuu 5.9.2016

FI-verkkotunnus uudistuu

Viestintävirasto uudistaa käytäntöjä FI-verkkotunnusten osalta syyskuussa. Jatkossa kaikki verkkotunnuksiin liittyvät palvelut hankitaan verkkotunnusvälittäjältä, esimerkiksi Tibiolta. Tähän asti asiakkaat ovat voineet halutessaan asioida suoraan Viestintäviraston kanssa itsenäisesti, mutta 5.9.2016 alkaen kaikki asiointi hoidetaan virallisen verkkotunnusvälittäjän kanssa.

Tibio toimii 5.9.2016 alkaen virallisena verkkotunnusvälittäjänä ja hoitaa asiakkaidensa puolesta verkkotunnusten rekisteröinnit ja uusimiset sekä vastaa asiakkaiden muihin mahdollisiin tiedusteluihin, kuten tähänkin saakka.

Mitä toimenpiteitä minun pitää tehdä?

Mikäli Tibio hoitaa jo kaikki FI-verkkotunnusasianne, ei teidän tarvitse tehdä mitään. Mikäli teillä, yrityksellänne tai esimerkiksi yhdistyksellänne on omassa hallinnassanne FI-verkkotunnus, tulee teidän siirtää ko. verkkotunnus virallisen verkkotunnusvälittäjän hallinnoitavaksi 5.9.2016 mennessä palvelun jatkumiseksi. Helpoiten hoidat asian olemalla yhteydessä myyntiimme sähköpostitse osoitteeseen myynti@tibio.fi.

Mikäli haluat, että Tibion asiakaspalvelu auttaa sinua siirtämisessä ja käyttöönotossa, toimi seuraavasti;

– Pyydä nykyiseltä verkkotunnuksen ylläpitäjältä toimialueesi Zone-tiedot (verkkotunnuksen toimintaan vaikuttavat ns. Zone-tiedot, jotka ovat teknisiä määrityksiä joiden avulla esim sähköposti osataan ohjata oikeaan paikkaan)

– Toimita Zone-tiedot sekä tarvittavat valtuutukset (valtuutusavain FI-verkkotunnusten osalta ja siirtoavain com/net/org/biz/info osalta) Tibion asiakaspalveluun osoitteeseen asiakaspalvelu@tibio.fi

– Tukemme siirtää verkkotunnuksen puolestasi ja asettaa Zone-tiedot paikalleen. Siirto ei aiheuta käyttökatkoa.


Viimeisimmät artikkelit

Uusia Tibiolaisia

Uusia Tibiolaisia

Järjestelmäasiantuntijana on aloittanut Petteri Grzemba, joka vastaa omien asiakkaidensa tuesta, kehityksestä ja tyytyväisyydestä. Asiakaspalvelussa on aloittanut järjestelmäasiantuntijana Nikita Gorbov….

Lue lisää »


Älykkäät Poly -neuvotteluhuoneratkaisut Tibiolta

Älykkäät Poly -neuvotteluhuoneratkaisut Tibiolta

Pandemian myötä laajemmin tutuksi tulleet etäkokoukset lisääntyvät ja tulevat vähentämään matkustamista, säästämään aikaa ja luontoa. Myös he ovat omaksuneet etätapaamiset, joille se ei ennen korona-aikaa ole ollut tuttua. Etäkokokoukset on yhteydenpitomuoto sekä yritysten sisäisissä että asiakkaiden välisissä tapaamisissa. Myös verkkokokouksissa tarvittavan laitteiston laatuvaatimukset ovat kasvaneet. Tekniikan pitää olla helppokäyttöistä ja luotettavaa. Kokous pitää onnistua ilman puolen…

Lue lisää »


Tibiolta uusi sähköinen allekirjoitusjärjestelmä

Tibiolta uusi sähköinen allekirjoitusjärjestelmä

Sähköisen allekirjoituksen ratkaisu helpottaa kaikkien sopimusten ja allekirjoitusta vaativien dokumenttien hyväksymisprosessia. Ratkaisumme mahdollistaa viestien turvallisen lähettämisen sekä vastaanottamisen luottamuksellisesti sähköpostiosoitteesta riippumatta. Salaus soveltuu myös erityisen hyvin adhoc-tyyppiseen viestintään. Käyttäminen ei vaadi työasemille asennettavia ohjelmia lähettäjällä eikä vastaanottajalla. Tietoturvan toteutumisen mittaaminen ja inhimillisten virheiden estäminen Ratkaisumme voi analysoida lähtevää sähköpostia, sekä tunnistaa niistä luottamuksellista käsittelyä edellyttävät…

Lue lisää »