Ketteryyttä, kustannustehokkuutta ja hallittavuutta uudella teknogialla

Tibio päivitti konesalinsa laitteita

Tarpeena oli päivittää olemassa olevaa palvelinlaitteistoa ja asetimme tavoitteeksemme samalla nykyaikaistaa palvelin- ja tallennuslaitteita hyödyntämällä hyperkonvergenssi teknologiaa. Vaatimukseksi asetettiin suorituskyvyn ja vikasietoisuuden lisäksi palveluntarjoajalle tärkeä skaalautuvuus ja myös ylläpidon yksinkertaisuus.

Eri valmistajan laitteita ja ohjelmistoja vertailtuamme, päädyimme edelleen jatkamaan pääosin Lenovon teknologialla, jossa oli meille sopiva ominaisuuksia. Onhan Lenovo entuudestaankin osoittautunut luotettavaksi ja yhteistyö Lenovon kanssa toimivaksi, joten päätös ei loppujen lopuksi ollut vaikea.

Hyperkonvergenssi ratkaisuna selkeästi on askel jo pitkään jatkuneessa konesalien automatisoinnin lisääntymisessä.

Gartnerin mittauksissa Lenovo Scale HC3 on saanut loistavat arvostelut ja varsinkin laitteiston tukea on kiitelty monilla eri tahoilla. Lenovo Scale HC3 ratkaisu yhdistää Lenovon arvostetun x86 ThinkSystem alustan Scale Computing HyperCore ohjelmistoon.

Yritysten ja organisaatioiden IT-strategioissa on luonnollisesti eroja, mutta yhteistä on, että tietohallinto kohtaa yhä kovempia vaatimuksia talouden digitalisoituessa.

Pystymme tällä teknologialla takaamaan loppukäyttäjäasiakkaillemme luotettavamman, suorituskykyisemmän ja liiketoiminnan muutoksiin ketterämmin mukautuvan palvelun kuin perinteisen arkkitehtuurin datakeskus.

Otimme uudet järjestelmät käyttöön tammikuussa, jonka jälkeen suurin osa asiakkaidemme virtuaalisista palvelimista on siirretty uusille palvelimille. Jo nyt voimme sanoa, että valinta ja investointi oli kannattava.

Hyperkonvergenssi teknologian edut

Yhä laadukkaampia tietotekniikkapalveluja on luotava nopeammin ja tuotettava kustannustehokkaammin. Vaatimuksiin on helpompi vastata hyperkonvergoidulla konesalilla, joka soveltuu lähes kaikille yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille. Monissa yrityksissä on jo pitkään myös pohdittu konesalin kahdentamista mahdollisten katastrofien varalle, mutta se on jäänyt hinnan takia usein toteuttamatta. Hyperkonvergenssi tuo kahdennetun konesalin yhä useamman ulottuville, sillä kustannussäästö verrattuna perinteisiin ratkaisuihin on huomattava.

Hyperkonvergenssi eli HCI muuttaa perinteisen konesalin arkkitehtuurin yhtenäiseksi alustaksi, jossa palvelimet, tallennustila, virtualisointi sekä tallennusverkko yhdistyvät ja kaikkia näitä hallitaan kokonaisuutena yhdestä pisteestä. Hyperkonvergenssi ympäristö on standardoitu, automatisoitu ja sitä ohjataan ohjelmistopohjaisesti. Ratkaisu on helppo ajatella niin, että HCI:n avulla yksityisestä pilvestä saadaan julkipilvimäisesti joustava ja ketterä, mutta säilytetään yksityisen pilven hallinta ja turvallisuus.

Oman tietohallinnon ylläpitotöiden määrässä uuden teknologian hyöty on helppo havaita päivittäisessä tekemisessä, asiantuntijoiden ajan jääden enemmän liiketoimintaa tukevaan kehitystyöhön perinteisen konesalin ylläpitämisen sijaan.

Kerromme HC ratkaisusta mielellämme lisää!

Lisätietoja:
Lenovo HC3 Virtualization platform: https://www.youtube.com/watch?v=77jGEhoC4zI
Gartner mittaus: https://www.gartner.com/reviews/market/hyperconverged-infrastructure-software/vendor/scale-computing/product/hc3-virtualization-platform